zondag 10 mei 2015

Twee weken Frankenjura

Maandag 28 april was het eindelijk zover; op naar de Frankenjura. We wisten wel dat het weer erg wisselvallig zou zijn, dus ben ik de eerste 2 dagen meteen naar wat projecten gaan kijken en natuurlijk ben ik wat bewegingen gaan uitproberen.

De route 'Nightmare' op  'Eldorado'  stond al een poosje op mijn wensenlijst. Buiten dat deze route vrij nat was, voelde deze ook iets te zwaar voor mij. Op naar (letterlijk) 'Plan B' op 'Zwergensloss'. Wat een gave route. 1 Pas lukte mij de eerste dag niet. De dag erna ben ik terug gegaan en.... helaas, alle routes in de overhang waren nat. Die dag heb ik nergens kunnen klimmen.

Na een dagje zwemmen en relaxen ben ik op mijn 2e klimdag gaan opwarmen in 'Diebesloch' om daarna op de 'Holzgauerwand' in 'L'eau rage' (8a) te gaan. Nadat ik de bewegingen had uitgeprobeerd besloot ik om de setten te laten hangen voor de dag erna. De begingrepen waren na een nachte regen een beetje nat, maar door ze te poetsen waren ze goed vast te houden en klom ik de route.

In de tweede week van de vakantie heb ik 'Witchcraft' (8a+) op 'Neumühle' geklommen. Ik vind dit één van de mooiste routes die ik ooit geklommen heb. Er zitten in deze route een aantal onzeker passen wat ik dit normaal gesproken moeilijk vind, dus ben ik extra blij dat ik deze route geklommen heb!

Nu nog maar een week of elf en dan ga ik vier weken naar Rodellar (Spanje). Ik verheug mij er erg op, omdat ik voor het eerst in 2001 daar geweest ben en voor het laatst in de zomer van 2012.  Sinds de laatste zomer in Rodellar is mijn klimniveau flink vooruit gegaan. Ik klom dat jaar mijn eerste 7b; 'Monica' op 'Café solo'. Dit jaar hoop dat ik veel leuke en moeilijke routes ga klimmen!


L'eau rage 8a

Witchcraft 8a+

Geen opmerkingen:

Een reactie posten