zondag 16 augustus 2015

Rodellar

Eindelijk was het zover; de zomervakantie in Rodellar! De eerste paar dagen moest ik wennen aan het warme weer. Zeker als ik naar het klimgebied toegelopen was, moest ik de eerste dagen even bijkomen. Maar gelukkig kon ik de sectoren in de schaduw uitkiezen en wende de warmte snel.Van mijn trainers van het Nederlands team had ik de opdracht gekregen om projecten af te wisselen met routes onsighten en flashen i.v.m. de voorbereiding op het WJC in september. Verder heb ik zowel lange als korte routes gedaan, zodat ik mijn kracht en mijn duur op peil kon houden.

In de eerste week klom ik de krachtige Familia manson (8a+) en onsighte ik Guaises (7b+). Ook probeerde ik nog een paar 7c’s de flashen waaronder L'any que be tambe, maar dit lukte mij net niet. Door deze verschillende routes in te stappen, wende ik wel snel aan de klimstijl in Rodellar. 

Familia Manson (8a+)
In de tweede week ben ik in een aantal 8e graadroutes gestapt om uiteindelijk Nachito kamikace (8a+) uit te kiezen. Deze route route vond ik er mooi uit zien vooral omdat het door een bijna horizontaal dak ging. De passen waren ook erg vet. Het enige mindere aan deze route was dat er veel sika is gebruikt om grepen te verstevigen of te maken.

Tijdens en na mijn opwarmingen onsighte ik Conejo caliente (7a+) en Café con Leche (7b) en klom ik nadat ik een flash poging had gewaagd La del johnny (7c).

El delfin (7c+) probeerde ik te flashen, maar helaas lukte dat net niet. De route zelf vond ik niet lelijk maar ook niet de mooiste,  omdat er eigenlijk maar één pas moeilijk was. Maar ik wilde hem voornamelijk klimmen vanwege de mooie lijn door de dolfijn.

In mijn laatste klimweek heb ik met Carlijn, Pauline en Jorrit geklommen. Nadat wij hun hadden opgehaald in Zaragossa en we direct gingen klimmen, besloot ik nog een poging in Nachito kamikace te wagen en ik klom ik deze uit.

Tussen de rustdagen door- zwemmen bij de waterval in Bierge en wandelen door de kloof van de rivier Alcanadre richting de sector La Piscineta-  klom ik Via viciosa (7c+), El Pupas (7b) (flash) en City No (7c+). Nadat ik een flash poging had gedaan in La Piton (7c) klom ik deze Second Go. De laatste dag van mijn vakantie onsighte ik Sayonara Baby (7c). Een super leuke route, dus een mooie afsluiting van de vakantie.

Klimmen in Rodellar vond ik leuk, omdat het een totaal andere stijl is dan bijvoorbeeld in de Frankenjura waar ik vaak kom. De laatste keer dat ik in Rodellar geweest ben was in 2012. Ik merkte duidelijk dat mijn niveau veel vooruit is gegaan waardoor ik ontzettend veel leuke routes kon klimmen.
Guaises (7b+)
Maandag begin ik weer met mijn trainingen op plastic. Op 27 augustus vertrek ik naar Arco (Italië) voor het WJC.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten