maandag 7 september 2015

WJC in Arco, Italië

Hierbij een stukje wat ik heb geschreven voor Siked over het WJC in Arco, Italië:
Op 2 september was de tweede kwalificatiedag voor het jeugdwereldkampioenschap lead. De vijf Nederlandse kandidaten: Lynn, Pauline, Mark, Don en ik (Nigel) deden mee in de A-categorie. Ik mocht al als vierde starten. Het opwarmen ging goed ondanks de drukte op de trainingswand. Het begin van de route verliep redelijk goed totdat ik bij een pas erg twijfelde en er toen uitviel.
Don mocht als 12e starten. Hij maakte op het begin veel tempo waardoor hij zijn verzuring kon uitstellen. Uiteindelijk viel hij omdat hij net niet genoeg kracht meer overhad om een moeilijke afblokpas te maken. Mark klom het begin vrij makkelijk en vond een goede rust om de moeilijke afblokpas statisch te kunnen maken. Helaas slipte hij ietsje verder van een treedje af, waardoor hij niet het maximale uit zijn poging kon halen. Lynn ging in het begin van de route redelijk goed. Totdat ze bij twee grote slopers aan kwam en snel verzuurde. Ze klom daarna een paar passen verder maar viel toen omdat ze moe was. Pauline klom het begin erg op kracht, omdat ze had verwacht dat de passen en grepen veel moeilijker waren, waardoor ze erg verzuurde op de eerste sloper en viel op de pas erna.
Bij de jongens A gingen er 26 van de 94 deelnemers door naar de halve finale deze haalde mark net niet met zijn 27e plek. Ik werd 51e en Don 54e. Bij de meisjes A werd Lynn 42e en Pauline 48e in totaal deden bij de meisjes A 68 mee.

Klik hier voor het volledige verlag over het WJC:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten