zaterdag 31 oktober 2015

Frankenjura herfstvakantie 2015Het was een poosje geleden dat ik voor het laatst in de Frankenjura was. Omdat ik het afgelopen half jaar vooral qua kracht vooruit ben gegaan, had super veel zin in deze vakantie. Ook omdat we met veel klimmers zouden gaan. Roelien en Jorien kwamen 4 dagen klimmen. Carlijn, Lynn, Gijs, Mathieu, mijn broertje, vader, moeder en ik hadden een hele week. 

De eerste dag gingen we met zijn allen naar de Heldwand. Ik vond het een mooie wand en het begon voor mij al lekker toen ik twee 7a’s flashte en de 7c ‘Gunther Priem U42’ onsighte. Eigenlijk klom iedereen op die dag heel erg goed. Mathieu onsighte een 7a+ en flashte ‘Gunther Priem U42’. Carlijn, Roelien en Lynn klommen twee 7a’s en later op die dag klommen Lynn en Carlijn nog een 7a op Schluplochfels. Roelien kon op Zamonien net ‘Knochensammler’ (7c) niet afmaken. Gijs klom na een lange reis vanuit Rodellar en meteen weer door naar de Frankenjura toch nog één 7a op de Heldwand en mijn vader klom ‘Götz von B.’ (7b+). Na de middag ging ik met Gijs, Mathieu en mijn vader naar de wand Burg Rabenstein. Op deze wand klommen Mathieu en  ik ‘Anti blockier system’ (8a) hij in de tweede poging ik in mijn derde.

Zondag ging ik samen met Mathieu naar de Teddywand waar we de route ‘Sacktreffen’ (8a) probeerde. Deze lukte helaas net niet. De rest van die dag heb ik niet zoveel gedaan, omdat veel routes nat waren. 

Gelukkig was het op de rustdag heel mooi weer, zodat de routes konden drogen. Dinsdag begon goed. Nadat we hadden opgewarmd, onsighte ik ‘Liebensmüh’ (7b+) op planetarium. Lynn klom met ‘Liebesmüh’ haar eerste 7b+ in haar derde poging, Roelien klom deze route in haar tweede poging. Na ‘Liebesmüh’ stapte ik in ‘Meteor’ (8b/+). Ik kon bijna alle passen maken, maar besloot om deze niet nog eens te proberen. Dit zou te veel tijd in beslag nemen en ik wilde vooral veel klimmen. Daarom stapte ik  de route ‘Galaxis der Gelähmten’ (8a) in. Deze klom ik in mijn tweede poging. Omdat we nog meer wilde klimmen, besloten we om naar de Ringlerwand te rijden. Mathieu wilde de route ‘Fugazi’ (8a) uitwerken en op deze wand zit ook de route ‘Inquisition’ (8a). Deze route had ik vorige herfstvakantie al een geprobeerd en wilde ik dus nog eens instappen. In de tweede poging van die dag klom ik ook deze route. Voor het eerst klom ik twee 8a’s op één dag! :)

De volgende dag begonnen we waar we de vorige dag geëindigd waren, namelijk op de Ringeler wand. We hadden opgewarmd en ik had de setjes in ‘Snake Plissken’ (8a) gehangen. Mathieu klom de Route ‘Fugazi’ (8a) uit en ik klom de route ‘Snake Plissken’ (8a). Mathieu had de setjes in ‘Fugazi’ laten hangen, zodat ik deze ook kon uitwerken. Nadat ik dit gedaan had klom ik ook deze route in mijn tweede poging en daarmee weer twee 8a’s in één dag:). We waren nog niet uitgeklommen, dus gingen we naar de Bärenschlucht. Daar klom Mathieu ‘Bärentöter’ (8a) in zijn tweede poging en hiermee zijn 150e 8e graad route. Ik klom daar de klassieker ‘Herkules’ (7c+) onsight; mijn eerste 7c+ onsight! Nadat we op de Bärenschlucht klaar waren, liepen we naar de Trockerner wand waar Gijs, Carlijn en Lynn aan het klimmen waren. Het begon al donker te worden dus we konden nog maar één route doen. Ik stapte de route ‘Mars Attacks’ (7c) in deze route verliep zo goed dat ik deze ook onsight klom! 

Vrijdag, na een rustdag klom ik samen met Mathieu de 8a ‘Sacktreffer’ op de Teddy wand, een mooie afsluiter.

De zaterdag heb ik niet meer geklommen, omdat ik zondag mee doe aan LEAD 4 in I-VY climbing. Ik ben wel mee geweest naar de Kuhkirchner Wand. Daar wist mijn vader zijn project uit te klimmen namelijk ‘Primeur de Luxe’ (8b). In totaal heb ik vijf dagen geklommen. Ik heb een super vakantie gehad! Waarin ik zoveel mogelijk moeilijke routes probeerde te klimmen. 


Ticklist Frankenjura herfstvakantie 2015 (vanaf 7a):
-‘Club der toten Dichter’ 7a Flash
-‘Lara Croft’ 7a Flash
-‘Gunter Priem U42’ 7c Onsight
-‘Anti blockier system’ 8a
-‘Liebsensmüh’ 7b+ Onsight
-‘Galaxis der Gelähmten’ 8a Seccond Go
-‘Inquisition’ 8a
-‘Snake Plissken’ 8a Seccond Go
-‘Fugazi’ 8a Seccond Go
-‘Herkules’ 7c+ Onsight 
-‘Mars Attacks’ 7c Onsight.
-‘Sacktreffer’ 8a

Geen opmerkingen:

Een reactie posten