maandag 16 mei 2016

Frankenjura meivakantie 2016

Ja! Twee weken Frankenjura!

Mijn doel deze vakantie was veel 8a’s in zo min mogelijk pogingen klimmen. Wel heb ik in een tweetal 8b+’en gevoeld, maar wilde niet al mijn tijd investeren in een moeilijke route. Deze vakantie wilde ik veel meters wil maken. Uiteindelijk wordt ik daar het fitste van.

De eerste dag was direct raak; ik klom ‘Vögeln verboten’ (8a) en onsighte ‘Pebblwyn Happus‘(7c). De tweede dag sneeuwde het…, dus besloot ik een route uit te kiezen in een overhang. Ik liep tegen de route ‘Estrik & Porno’ (8a) aan. Deze klom ik makkelijk in mijn tweede poging. Maandag wilde ik de route ‘Die zwei Muskeltiere' (8a) af maken. Hier was ik twee jaar gelden een keer in geweest, maar toen was de route nat. ‘Die zwei Muskeltiere' klom ik in mijn tweede poging. Na de rustdag ben ik met Mathieu, Carlijn en Leto mee gaan klimmen. Ik flashte ‘Goldened Dach’ (7b) en heb even in ‘Big Boss’ (8a) gevoeld. Helaas was deze route nog vochtig dus ik heb hem niet meer afgemaakt. Donderdag dag wilde ik de route ‘Glaspatronenmatch’ (8a) klimmen. Jammer genoeg was deze route helemaal nat, dus besloot ik- op aanraden van Paul Lahaye- de route Insomnia (8a) te proberen op Ziegelmühler wand. Deze klom ik in mijn tweede poging. De dag erna wilde ik ‘Red Handed’ (8a) proberen op Ringlerwand. Deze route vond ik niet zo heel mooi, maar heb hem wel afgemaakt. Na weer een rustdag klom ik ‘Slimline’ (8a). Ik heb hier allemaal verhalen over gehoord; Een echte klassieker en moeilijk is voor die graad. Toen ik de setjes erin gehangen had vond ik, tot mijn verbazing geen enkele greep slecht. Tijdens mijn eerste poging maakte ik een stomme fout en viel ik. Uiteindelijk klom ik hem in mijn derde poging; een mooie klassieker! Dinsdag heb ik in de route ‘Smith & Wesson’ (8b+). ‘Smith & Wesson’ bleek eigenlijk maar een korte route te zijn. De crux bestond eigenlijk uit vijf passen en daarvoor en daarna was het niet moeilijk. De crux bestond uit super verre kruispassen aan ondiepe pockets. Normaal zijn kruispassen wel mijn ding, maar deze waren echt hard. De dag erna heb ik ‘Leichte Beute' (8a) geprobeerd. Deze route was nat. Toch heb ik een aantal pogingen gedaan, omdat ik het wel een leuke route vond. Ik vond het echt vervelend dat de pocket te nat was. Daar kwam ik steeds uit, dus is hij mij niet meer gelukt. De laatste paar dagen klom ik nog ‘Infiziert’ (8a), ‘Nordische Kombination’ (8a) en ‘Planlos drugs Weitall’ (7c+), waarin ik in een onsight poging van de eindgreep viel. 


Het waren twee fantastische weken in de Frankenjura en alweer heb veel ervaring kunnen opdoen! Ik voel mij fit en heb zin in het lead seizoen. 
Insomnia (8a) - Foto: Paul Lahaye

Geen opmerkingen:

Een reactie posten