zaterdag 13 augustus 2016

Twee weken zomervakantie in de Frankenjura


Na een een mooie meivakantie in de Frankenjura, keek ik erg uit naar de zomervakantie. Ik had de opdracht van mijn trainers om vooral veel onsight/flash te klimmen. 2 September doe ik mee aan het Europees jeugd kampioenschap in Mitterdorf waarvoor ik moet trainen.

De eerste dag begon lekker.  Nadat ik had opgewarmd klom ik Massarbeit (7b+) op Stadeltenne onsight. Verder had ik even in ‘Trainspotting’ (8b) gevoeld op de Veldener wand. De condities waren niet optimaal dus besloot ik het hier bij te laten en heb de eerste dag mooi afgesloten. De tweede dag begon goed nadat ik ‘Mambo Cavallero’ (7b+) onsight klom wist ik ook ‘Kinderriegel’ (8a) seccond Go te klimmen. Hier bleef het niet bij: ik topte ook nog ‘Nimue’ (7c) (onsight) en ik sloot de dag af met ‘Macker’ een hele mooie 7a op de Bauernschmitt ged.-wand (flash). Na de rustdag besloten mijn ouders, Lynn en ik naar de Ziegenfelder wand (Klinge) te gaan. Nadat ik ‘Knack & Back’ (7b+) onsight geklommen had wilde ik een flash poging wagen in ‘Pocket Rocket’ (8a/+). Dit ging super goed! Zelfs zo goed dat ik de route op een pas na uitgeklommen had…., ik viel van de verlossende greep af. Gelukkig klom ik deze mooie route seccond Go.

De dag erna wilde Lynn ‘Tanz der arroganz’ (8a) proberen. Ik deed gezellig met haar mee! In de meivakantie had ik al een onsight poging gedaan in deze route dus ik wist al dat dit een mooie route was! nadat Lynn de setten erin had gehangen en op haar gemak had uitgewerkt was het mijn beurt om uit te werken. Ik klom de route vijftien minuten na het uitwerken uit. Lynn besloot nog even rust te houden. En wist zo een half uur later de ketting te klippen van haar eerste 8a!! Een super goede prestatie! Daarna nam ik een kijkje in ‘Steep mud’ (8a) deze was nat.... Deze route heb ik niet meer geprobeerd, maar staat wel op mijn ‘lijst’ :-). Ik sloot ik de dag af door ‘Roter Baron’ (7b+) te klimmen (onsight). Na de rust dag warmde we op op Rote fels en gingen we samen naar de Rolandfels. Hier klom ik ‘My Way’ (8a), de perfecte opwarming voor een route die ik al een tijdje wilde proberen: ‘Hänsel ohne Gretel’ (8b). Ik werkte ‘Hänsel ohne Gretel’ uit en besloot pogingen te doen. De route bestaat uit een boulder op het begin en een verzurende uitklim. Ik viel die dag een keer bij de boulder door een inschattingsfout en een keer ongeveer tien passen voor het einde. Ik besloot nog één poging te doen. Ik stapte in en was al aardig moe, maar wist goed door te vechten tot één pas voor het einde… ik pakte tot mijn eigen verbazing de verkeerde eindbak waardoor ik eruit viel. Dit was mij nog nooit overkomen en stond versteld dat ik deze route nog op de laatste pas kon verpesten. Mijn lijf was te moe om die dag nog een poging te doen. De volgende dag heb ik een rustdag gehouden, zodat mijn lichaam helemaal kon herstellen. Daarna ben ik terug gegaan naar de Holzgauerwand. Eerst had ik de setjes in ‘Hänsel ohne Gretel’ gehangen om vervolgens een poging te wagen. Ik klom makkelijk door de boulder heen en wist dit keer wel de goede greep te fixeren en de ketting te klippen.

'Hänsel ohne Gretel' (8b)
(Foto: Zeno Schaekers)
 Na deze dag hadden we pech met het weer. Het regende aan één stuk door de volgende dag. Geen klimmen die dag…. Gelukkig droogde het de dagen erna redelijk goed op en de dag erna nam ik een kijkje in ‘Ballerman’ (8b) en wist nog  ‘Strand-gut’ (7a) en ‘Ebbe’ (7b) onsight te klimmen. Hierna ben ik een keer in  ‘Centercourt’ (8a+) gestapt . Deze route wist ik na uitwerken bijna uit te klimmen maar viel helaas toch. Ik heb geen derde poging meer gedaan omdat het al laat was. De volgende klimdag gingen we weer richting Rolandfels en nadat ik opgewarmd had klom ik ‘Lernpause’ (7b+) onsight. Dit is een mooie route met (voor mij) twee dynamische passen, erg vet! Na een halfuurtje rust wilde ik een onsight poging wagen in ‘Loveparade’ (7c+). Nadat ik, door een paar keer flink aan zetten, door de eerste paar passen een was, was ik van plan gewoon niet meer los te laten. En wist deze route uit te klimmen! Ik sloot de dag af met een super mooie 7a+, Die Vollendung (flash). 

'Loveparade' (7c+)
(Foto: Audrey Armino)
En zo zat de vakantie er weer bijna op. Nog één klimdag te gaan. We besloten de laatste dag weer naar de Rolandfels te gaan en ik wist nog ‘66° North’ (7c) onsight te klimmen en op Diebesloch nog een 7a+ genaamd ‘Stonehenge’ te klimmen. 


Ik heb een leuke vakantie gehad in de Frankenjura! Nu ben ik weer ‘volle bak’  aan het trainen voor de wedstrijden die op het programma staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten