donderdag 15 december 2016

Een succesvol wedstrijdseizoen!

NJK Lead 2016

Op 19 november sloot ik de nationale jeugd lead competitie succesvol af. Niet alleen wist ik overall 1e te worden in het klassement, maar won daarbij ook nog eens de zilveren plak tijdens de het NJK Lead in Neoliet Tilburg!
Tijdens mijn trainingen heb ik mijn sterke punten weten vast te houden. Daarnaast heb ik hard gewerkt om mijn zwakke punten te verbeteren. Daar heb ik tijdens de wedstrijden echt profijt van gehad, met name in de finale route.

NK Lead 2016

Wat had ik mij enorm verheugd op 10 december: het NK Lead in de Klimmuur in Amsterdam! Een wedstrijd waar je heel het jaar naar uitkijkt.
Rond 19.15 uur begon ik in de isolatie met opwarmen. Mijn standaard routine: eerst dynamische passen aan grote grepen, dan passen aan kleinere grepen en afsluiten met harde passen aan verschillende soorten grepen. Dit voelde echt goed! Toen was het zover: ik keek naar de klok 20:30 uur. Tijd om veel passen te maken, om zo mijn eerste verzuring te krijgen. Toen ik daarmee klaar was, mochten we gaan inlezen. Ik zag de route: een zee van modules en hele mooie grepen. Ik werd hier heel enthousiast van! Het inlezen ging goed. Alle passen zaten goed in mijn hoofd. Nu was het een kwestie van warm blijven.
Eindelijk mocht ik klimmen. Het eerste stuk klom ik een beetje gespannen, omdat ik toch wel nerveus was. Maar toen ik halverwege was, vond ik een goede rust. Zo wist ik nog  een heel eind door te klimmen en was mijn eerste 3e plek bij de volwassenen een feit!
Wat een afsluiter voor dit seizoen!  Bij deze wil ik mijn trainers Aukje, Michiel, Ulf en Mathieu enorm bedanken voor de fantastische trainingen! Nu twee weken rust en dan mag ik er weer ‘volle bak’ tegenaan.

Foto: Bram Berkien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten